Go Back
+ servings

Peedirisoto

See maitsev ja kreemine vegan peedirisoto on tehtud lihtsatest koostisosadest ning ilma igasuguste piimatoodeteta. Sobib ideaalselt valge veiniga.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Küpsetusaeg: 1 hour 5 minutes
Aeg kokku: 1 hour 5 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 457kcal

Koostisosad 

  • 200 g tükeldatud peeti
  • 2 tl oliiviõli
  • 1 l köögivilja puljongit
  • 3 spl vegan võid
  • 1 hakitud sibul
  • 1 spl purustatud küüslauku
  • 280 g arborio riisi
  • ¾ tl soola
  • ¼ tl musta pipart
  • 120 ml kuiva valget veini
  • 50 g riivitud vegan parmesani
  • 1 spl värsket hakitud tilli
  • 2 spl värsket hakitud peterselli

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 190 kraadini.
  2. Peske, koorige ja tükeldage peet. Segage sisse 2 tl oliiviõli ja veidi soola ja pipart. Asetage peet ahjupannil küpsetuspaberile ning röstige ahjus 20-22 minutit, kuni peet on küpsenud.
  3. Blenderdage röstitud peet koos 1 l köögivilja puljongiga ühtlaseks. Valage segu potti ning kuumutage keetmiseni. Kui segu hakkab keema, keerake kuumus madalaks ning hoidke kuumaga samal ajal, kui valmistate risotot.
  4. Kuumutage suures potis või ning lisage sibul. Praadige 5-7 minutit. Lisage küüslauk ning praadige veel mõni minut.
  5. Lisage riis, sool ja pipar. Segage läbi ning laske riisil veidi praadida. Lisage juurde vein ja segage läbi. Kui vein on sisse imbunud, lisage kulbitäis peedisegu. Keerake kuumus madalaks.
  6. Kui peedi puljong on sisse imbunud, lisake teine kulbitäis segu. Jätkake seda protsessi ning segage pidevalt riisi, kuni riis on al dente ja kogu puljong on sisse imbunud.
  7. Lõpus segage sisse till, petersell ja juust. Kuumutage veel mõni minut ning eemaldage pliidilt. Maitsestage soovi järgi soola ja pipraga ning serveerige värske maitserohelise ja juustuga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 457kcalSüsivesikud: 69gValgud: 11gRasvad: 13gKüllastunud rasvhapped: 4gKolesterool: 9mgSool: 1742mgPotassium: 332mgKiudained: 4gSugar: 8gA-Vitamiin: 1222IUC-Vitamiin: 9mgKaltsium: 177mgRaud: 4mgMagneesium: 42mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!