Go Back
+ servings

Baba ganoush

Hummuse sugulane Baba ganoush on maitsed baklažaanist valmistatud dipikaste, mis on tervislik ning sobib suurepäraselt köögiviljade juurde.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 35 minutes
Aeg kokku: 55 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 198kcal

Koostisosad 

  • 2 keskmist baklažaani
  • 2 purustatud küüslauguküünt
  • 2 spl sidrunimahla
  • 50 g tahinit
  • 80 ml oliiviõli
  • 2 spl värsket hakitud peterselli
  • ¾ tl soola
  • ¼ tl jahvatatud köömneid
  • näputäis paprikapulbrit

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 230 kraadini. Katke ahjupann küpsetuspaberiga ning poolitage baklažaanid piki pooleks. Kandke lõigatud külgedele kergelt oliiviõli. Asetage need pannile lõigatud külg all pool.
  2. Küpsetage baklažaane u 35-40 minutit kuni nad on seest väga pehmed. Asetage baklažaanid jahtuma. Võtke baklažaanidest lusikaga pehme sisu välja eraldi kaussi.
  3. Suruge baklažaan läbi sõela nii, et koore tükid jäävad järgi. Oluline on baklažaanist võimalikult palju vett välja saada, seega jätke sisu veel sõelale kuivama mõneks minutiks.
  4. Segage kausis kokku baklažaan, küüslauk ja sidrunimahl. Lisage juurde tahini ning segage, kuni segu on ühtlane. Lisage juurde oliiviõli ning segage kuni saate kreemise segu.
  5. Segage lõpus juurde petersell ja jahvatatud köömned. Maitsetage soolaga. Serveerige, raputades peale veidi paprikapulbrit.

Toitumisalane teave

Kalorid: 198kcalSüsivesikud: 12gValgud: 3gRasvad: 17gKüllastunud rasvhapped: 2gSool: 298mgPotassium: 406mgKiudained: 5gSugar: 6gA-Vitamiin: 154IUC-Vitamiin: 8mgKaltsium: 31mgRaud: 1mgMagneesium: 31mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!