Go Back
+ servings

Rukkileib

See lihtne üleöö rukkileib on kodune ja maitsev ning leivategemine oma ahjus ei saakski olla lihtsam.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 5 minutes
Küpsetusaeg: 40 minutes
Jahtumise aeg12 hours
Aeg kokku: 12 hours 45 minutes
Portsionit: 1 leib
Kalorid: 2632kcal

Koostisosad 

  • 500 ml toasooja vett
  • 1 tl mett või vahtrasiirupit
  • 450 g speltajahu
  • 150 g rukkijahu
  • 60 g kaerahelbeid
  • 25 g kakaopulbrit
  • 1 ½ tl soola
  • ¼ tl kuivpärmi

Valmistamine

  1. Segage suures kausis kokku vesi ja mesi.
  2. Lisage juurde speltajahu, rukkijahu, kaerahelbed, kakao, sool ja kuivpärm. Segage puulusikaga, kuni tainas on ühtlane.
  3. Katke kauss kaane või rätikuga ning laske sellel 12-15 tundi toatemperatuuril kerkida. See peaks suuruselt kahekordistuma.
  4. Määrige leivavorm järgmisel päeval rasvainega või katke küpsetuspaberiga. Valage tainas vormi ning vajutage käega ühtlaselt põhja (tehke käsi märjaks).
  5. Katke tainas rätikuga. Laske sellel veel 1-2 tundi toatemperatuuril seista.
  6. Eelsoojendage ahi 200 kraadini. Küpsetage leiba 40-45 minutit. Koorik on muutub leival kõvaks.
  7. Laske leival 20-30 minutit enne serveerimist jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 2632kcalSüsivesikud: 504gValgud: 89gRasvad: 25gKüllastunud rasvhapped: 3gSool: 3541mgPotassium: 1170mgKiudained: 93gSugar: 8gC-Vitamiin: 0.04mgKaltsium: 117mgRaud: 32mgMagneesium: 308mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!