Go Back
+ servings

Õunapirukas

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 25 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour 10 minutes
Aeg kokku: 1 hour 35 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 432kcal

Koostisosad 

Põhi

  • 300 g nisujahu
  • 6 spl valget suhkrut
  • 2 tl jahvatatud kaneeli
  • 1 tl soola
  • 1 ½ tl küpsetuspulbrit
  • 170 g magedat võid (sulatatud)
  • 1 spl õunasiidriäädikat
  • 1 spl vett

Täidis

  • 5 Granny Smithi õuna (kooritud, viilutatud)
  • 100 g valget suhkrut
  • 3 spl nisujahu
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • ¼ tl meresoola

Valmistamine

  1. Eelkuumutage ahi 220 kraadini, asetage rest ahju alumisse kolmandikku.
  2. Segage kausis jahu, sool, küpsetuspulber, 2 supilusikatäit suhkrut ja 1 teelusikatäis kaneeli,. Lisage juurde sulatatud või. Segu peaks vajama vaid paar kiiret segamist, et see muutuks murenevaks.
  3. Pange 1/4 taignast eraldi kaussi ning lisage juurde ülejäänud suhkur ja kaneel. Sõtkuge sõrmedega kuni segu on täielikult segunenud, kuid on endiselt murenev. Katke kauss toidukilega ning asetage see külmikusse kuniks seda uuesti vajate.
  4. Ülejäänud taignasegule lisage juurde õunasiidriäädikas ja vesi. Seejärel sõtkuge tainas käte vahel ühtlaseks, vajadusel lisage juurde jahu. Vajutage tainas sõrmedega pirukavormi põhja ja servadele ning asetage külma.
  5. Täidise valmistamiseks segage suures kausis omavahel õunad, suhkur, jahu, kaneel ja meresool. Kallake segu põhjale ning raputage peale varem kõrvale pandud muretaignasegu.
  6. Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 20 minutit, kuni pirukas on pealt õrnalt pruunikas.
  7. Alandage ahju kuumuse seadistust 175 kraadini ja küpsetage pirukat veel 50 minutit või kuni koorik on kuldpruun. Vajadusel katke pirukas fooliumiga.
  8. Enne serveerimist laske pirukal umbes tund aega restil jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 432kcalSüsivesikud: 66gValgud: 5gRasvad: 18gKüllastunud rasvhapped: 11gKolesterool: 46mgSool: 496mgKiudained: 3gSugar: 31g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!