Lõigake apelsinid ja sidrunid pooleks ja seejärel õhukesteks poolkuu kujulisteks viiludeks. Eemaldage kõik seemned. Asetage viilutatud apelsin ja sidrun suurde teraspotti.
Lisage juurde vesi ning laske segul, pidevalt segades, keema tõusta. Eemaldage pott pliidilt, lisage sisse suhkur ning segage, kuni see on sulanud. Katke kaanega ning laske toatemperatuuril üleöö seista.
Laske segul järgmisel päeval uuesti keema tõusta. Keerake kuumus madalaks ja keetke katmata 2 tundi. Seejärel lisage kuumust ning keetke veel 30 minutit, vahetevahel segades.
Eemaldage peale kogunev vaht. Keetke marmelaadi, kuni see saavutab 105 kraadi.
Et testida, kas marmelaad on valmis, asetage väike kogus taldrikule ning asetage külmikusse, kuni see on jahtunud, kui mitte külm. Kui see on tahkenud (mitte vedel ega kõva), on see valmis. Kui marmelaad on vedel, jätkake selle keetmist; kui see on kõva, lisage veidi rohkem vett.
Valage valmis marmelaad purkidesse. Kaanetage ning laske külmikus jahtuda.