Go Back
+ servings

Magus kõrvitsapirukas

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 40 minutes
Aeg kokku: 1 hour
Portsionit: 8
Kalorid: 363kcal

Koostisosad 

Põhi

  • 100 g võid
  • 2 spl suhkrut
  • ½ tl soola
  • 180 g nisujahu
  • 3 spl külma vett

Täidis

  • 500 g keedetud, püreestatud kõrvitsat või purgi kõrvitsapüreed
  • 350 ml magustamata kondenspiima
  • 2 suurt muna (klopitud)
  • 160 g pruuni suhkrut
  • ½ tl jahvatatud kaneeli
  • ½ tl jahvatatud ingverit
  • ½ tl jahvatatud muskaatpähklit
  • ½ tl soola

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 200 kraadini.
  2. Põhja valmistamiseks näppige sõrmedega või, jahu, suhkur ja sool. Lisage külm vesi ning sõtkuge kuni tainas on ühtlane.
  3. Asetage tainas kaetuna vähemalt pooleks tunniks külma. Seejärel rullige tainas ning laotage 22 cm pirukavormi põhja ja külgedele.
  4. Täidise valmistamiseks segage suures kausis elektrimiksriga kõrvitsapüree, kondenspiim, pruun suhkur, munad, kaneel, ingver, muskaatpähkel ja sool.
  5. Kallake segu põhjale ning küpsetage eelkuumutatud ahjus 40-60 minutit või kuni täidise keskele pistetud tikk jääb puhtaks. Vajaduse korral katke servad fooliumiga, et vältida äärte kõrbemist küpsemise ajal.
  6. Enne serveerimist eemaldage pirukas ahjust ning laske sellel toatemperatuurini jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 363kcalSüsivesikud: 44gValgud: 7gRasvad: 18gKüllastunud rasvhapped: 6gKolesterool: 60mgSool: 365mgKiudained: 1gSugar: 26g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!