Go Back
+ servings

Ahjupasta hakklihaga

See mõnus ja kodune ahjupasta on hea ja lihtne argipäevaroog, eriti puhkudel, kui teil käed ja jalad tööd täis ja köögis aega askeldada on vähe.
Keskmine hinnang: 5 (2 häält)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 40 minutes
Aeg kokku: 50 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 491kcal

Koostisosad 

  • 450 g veisehakkliha
  • 1 hakitud sibul
  • 1 spl Itaalia maitseainet
  • 1 spl hakitud küüslauku
  • 1 tl soola
  • ¼ tl musta pipart
  • 1 kg tomatipasta kastet
  • 500 g Rigatoni pastat
  • 200 g riivitud mozzarella juustu

Valmistamine

  1. Praadige suurel pannil veisehakkliha ja sibul, kuni sibul on pehme ja liha pruunistunud.
  2. Lisage juurde Itaalia maitseained, küüslauk, sool, pipar ning praadige 1 minut.
  3. Lisage juurde pastakaste ning hautage 5 minutit, pidevalt segades. Asetage kõrvale.
  4. Keetke pasta vastavalt pakendil toodud juhistele, kuni see on al dente. Jätke alles 100 ml pasta keeduvett.
  5. Segage nõrutatud pasta koos kõrvale pandud pasta keeduveega kastmele juurde. Valage segu ahjuvormi ja katke kihi fooliumiga.
  6. Küpsetage 180 kraadi juures 20 minutit. Eemaldage foolium ja puistake peale juustu. Küpsetage veel 10 minutit, kuni juust hakkab pruunistuma.

Toitumisalane teave

Kalorid: 491kcalSüsivesikud: 57gValgud: 25gRasvad: 18gKüllastunud rasvhapped: 8gKolesterool: 60mgSool: 1083mgPotassium: 723mgKiudained: 5gSugar: 7gA-Vitamiin: 722IUC-Vitamiin: 11mgKaltsium: 184mgRaud: 4mgMagneesium: 70mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!