Go Back
+ servings

Ploomi krõbedik

Maitsev ja lihtne ploomi krõbedik on mahlaste ploomide ja krõbeda kaerahelbekihiga mõnus magustoit, mida on ideaalne seveerida koos jäätisega.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Jahtumise aeg10 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 401kcal

Koostisosad 

Kate

  • 60 g kaerahelbeid
  • 60 g nisujahu
  • 100 g pruuni suhkrut
  • 60 g hakitud pekaanipähkleid
  • ½ tl kaneeli
  • ¼ tl jahvatatud muskaatpähklit
  • ¼ tl soola
  • 120 g võid

Täidis

  • 1300 g viilutatud ploome
  • 100 g pruuni suhkrut
  • 2 spl sidrunimahla
  • 30 g maisitärklist
  • ½ tl soola

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 180 kraadini. Määrige sobiv ahjupann rasvainega.

Kate

  1. Segage kausis kokku kaerahelbed, jahu, pruun suhkur, pekaanipähklid, kaneel, muskaatpähkel ja sool. Lisage juurde sulatatud või ning segage kõik kokku. Laske segul külmikus mõned minutid seista.

Täidis

  1. Segage suures kausis kokku puhastatud ja tükeldatud ploomid, pruun suhkur, sidrunimahl, maisitärklis ja sool. Laske segul 5-10 minutit seista.

Ploomi krõbedik

  1. Asetage ploomisegu ahjuvormi põhja.
  2. Jagage eelnevalt valmistatud kaerahelbekate ploomide peale ühtlase kihina.
  3. Küpsetage ahjus 40-45 minutit. Laske enne serveerimist 5-10 minutit jahtuda. Serveerige soovi korral koos vanillijäätisega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 401kcalSüsivesikud: 59gValgud: 4gRasvad: 19gKüllastunud rasvhapped: 8gKolesterool: 32mgSool: 322mgPotassium: 363mgKiudained: 4gSugar: 41gA-Vitamiin: 940IUC-Vitamiin: 17mgKaltsium: 46mgRaud: 1mgMagneesium: 36mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!