Go Back
+ servings

Kõrvitsamoos

Tehke oma ülejäänud kõrvitsast see maitsev ja tervislik kõrvitsamoos, mida saate nautida igal hooajal.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 50 minutes
Aeg kokku: 1 hour
Portsionit: 68
Kalorid: 61kcal

Koostisosad 

  • 1 kg tükeldatud kõrvitsat
  • 275 ml vett
  • 1 kaneelipulk
  • 2 tl riivitud ingverit
  • 1 tl kõrvitsapiruka maitseainet
  • 8 spl sidrunimahla
  • 1 kg moosisuhkrut

Valmistamine

  1. Asetage kõrvits potti. Lisage juurde vesi, riivitud ingver ja vürtsid ning laske segul keema tõusta.
  2. Hautage madalal kuumusel 30-40 minutit, kuni kõrvits on pehme.
  3. Eemaldage potist kaneelipulk ning blenderdage segu ühtlaseks.
  4. Kuumutage kõrvitsapüreed madalal kuumusel ning lisage juurde moosisuhkur ja segage, kuni suhkur on lahustunud. Lisage juurde sidrunimahl ning laske segul keema tõusta.
  5. Keetke moosi 5-8 minutit, kuni moosi temperatuur tõuseb 104 kraadini.
  6. Asetage moos purkidesse võimalikult kiiresti ja sulgege purgid õhukindlalt. Hoiustage moosi jahedas ja pimedas kohas.

Toitumisalane teave

Kalorid: 61kcalSüsivesikud: 15gValgud: 0.2gRasvad: 0.02gKüllastunud rasvhapped: 0.01gSool: 0.4mgPotassium: 52mgKiudained: 0.1gSugar: 14gA-Vitamiin: 1252IUC-Vitamiin: 2mgKaltsium: 4mgRaud: 0.1mgMagneesium: 2mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!