Go Back
+ servings

Hautatud põdraliha

Siin on parim retsept koduse ja rammusa põdralihahautise tegemiseks, kus liha on õrn ja suussulav ning köögiviljadega koos annab suurepärase koosluse.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour 15 minutes
Aeg kokku: 1 hour 30 minutes
Portsionit: 7
Kalorid: 227kcal

Koostisosad 

  • 450 g tükeldatud põdraliha ilma sidekoeta
  • 1 spl oliiviõli
  • 3 tükeldatud keskmist kartulit
  • 250 g tükeldatud porgandit
  • 100 g hakitud sellerit
  • 1 tükeldatud suur sibul
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 2 tl Itaalia maitseainesegu
  • 1 tl soola
  • ¾ tl musta pipart
  • 500 g purustatud tomateid
  • 1 l veiseliha puljongit
  • 1 tl Worcestershire kastet

Valmistamine

  1. Tükeldage põdraliha ning eemaldage sidekude.
  2. Kuumutage suures potis oliiviõli.
  3. Kui õli on kuum, praadige potis põdraliha 5-7 minutit, kuni liha hakkab pruunistuma. Eemaldage põdraliha potist ja asetage kõrvale.
  4. Lisage potti kooritud ja tükeldatud kartul, porgand, seller ja sibul. Praadige köögivilju umbes 8-10 minutit.
  5. Lisage juurde küüslauk, maitseained, sool ja pipar ning hautage veel 1 minut. Lisage juurde purustatud tomatid, puljong ja Worcestershire kaste. Lõpuks pange põdraliha potti tagasi. Segage hästi läbi ja laske hautisel keema tõusta.
  6. Kui hautis hakkab keema, keerake kuumus madalale ning katke pott kaanega. Hautage 1-2 tundi, kuni põdraliha on õrn ja küpsenud.

Toitumisalane teave

Kalorid: 227kcalSüsivesikud: 28gValgud: 20gRasvad: 4gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 55mgSool: 1052mgPotassium: 1079mgKiudained: 5gSugar: 7gA-Vitamiin: 6198IUC-Vitamiin: 29mgKaltsium: 82mgRaud: 5mgMagneesium: 63mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!