Go Back
+ servings

Suvikõrvitsa vorm

See lihtne suvikõrvitsa vorm vajab vähem kui 10 minutit ettevalmistust! Nautige seda lihtsalt ja tervislikku rooga, mis koosneb ainult mõnest koostisosast.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Jahtumise aeg45 minutes
Aeg kokku: 1 hour 25 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 200kcal

Koostisosad 

  • 3 keskmist suvikõrvitsat viilutatud
  • ¾ tl soola
  • 160 g riivjuustu
  • ¼ tl pipart
  • 85 g Brie juustu ääred ära lõigatud
  • 80 ml vahukoort
  • 1 spl võid
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • ½ tl Itaalia maitseainesegu

Valmistamine

  1. Viilutage suvikõrvits ning segage läbi soolaga. Asetage suvikõrvits sõelale ning laske umbes 45 minutit seista ning veest nõrguda. Kuivatage paberrätikuga lõpus kuivaks.
  2. Eelsoojendage ahi 200 kraadini.
  3. Laduge suvikõrvitsa viilud ahjuvormi põhja nii, et servad oleksid veidi eelmiste viilude peal. Raputage peale veidi riivjuustu. Seejärel lisage uus kiht suvikõrvitsat ning lisage jällegi riivjuustu. Korrake protseduuri, kuni ahjuvorm on täis.
  4. Segage väikses potis kokku Brie juust, vahukoor, või ning küüslauk. Kuumutage madalal kuumusel mõni minut, kuni juust on sulanud ja segu kreemine. Valage segu suvikõrvitsa viiludele.
  5. Raputage peale ülejäänud riivjuust ning puistake peale Itaalia maitseainesegu.
  6. Küpsetage 20-25 minutit, kuni peal olev juust on kuldpruun ja suvikõrvits pehme.

Toitumisalane teave

Kalorid: 200kcalSüsivesikud: 5gValgud: 11gRasvad: 16gKüllastunud rasvhapped: 9gKolesterool: 48mgSool: 577mgPotassium: 309mgKiudained: 1gSugar: 3gA-Vitamiin: 629IUC-Vitamiin: 18mgKaltsium: 237mgRaud: 1mgMagneesium: 28mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!