Go Back
+ servings

Sinimerekarbid valge veini kastmes

Proovige seda maitsvat mereandide retsepti, kus õrnad sinimerekarbid on serveeritud elegantses valge veini kastmes. Serveerige merekarpe koos mõnusa röstitud pika saiaga.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Küpsetusaeg: 15 minutes
Aeg kokku: 45 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 245kcal

Koostisosad 

  • 60 g tükeldatud võid
  • 1 ½ spl oliiviõli
  • 4 hakitud šalottsibulat
  • 8 viilutatud küüslauguküünt
  • ½ tl tšillihelbeid
  • 1 tl sidrunikoort
  • 2 spl sidrunimahla
  • 2 kg sinimerekarpe puhastatud
  • 220 ml kuiva valget veini
  • 170 ml kanapuljongit
  • 75 ml vahukoort
  • 10 g värsket hakitud peterselli
  • ¼ tl soola
  • ¼ tl musta pipart

Valmistamine

  1. Kuumutage suures potis või ning õli.
  2. Kui või on sulanud, lisage hakitud sibul ning praadige, pidevalt segades, 6-8 minutit. Lisage küüslauk ja tšillihelbed ning praadige veel paar minutit.
  3. Lisage juurde sidrunikoor ja sidrunimahl ning segage läbi.
  4. Lisage potti puhastatud sinimerekarbid, vein ja kanapuljong. Segage hästi läbi ning katke pott kaanega.
  5. Hautage umbes 3 minutit, kuni karbid on avanenud. Eemaldage karbid, mis ei avanenud.
  6. Alandage kuumus madalale ning valage aeglaselt juurde vahukoor, pidevalt segades.
  7. Segage sisse sool, pipar ja petersell. Võtke pott tulelt ning serveerige soojalt.

Toitumisalane teave

Kalorid: 245kcalSüsivesikud: 9gValgud: 2gRasvad: 19gKüllastunud rasvhapped: 9gKolesterool: 37mgSool: 411mgPotassium: 194mgKiudained: 1gSugar: 3gA-Vitamiin: 696IUC-Vitamiin: 11mgKaltsium: 41mgRaud: 1mgMagneesium: 16mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!