Go Back
+ servings

Pirni-sinihallitusjuustu pirukas

See maitseküllane pirni-sinihallitusjuustu pirukas on valmistatud õhukestest pirniviiludest ja sinihallitusjuustust kergel lehttainal. Nautige seda erilist maitsekombinatsiooni hea veini kõrvale.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 25 minutes
Küpsetusaeg: 35 minutes
Aeg kokku: 1 hour
Portsionit: 7
Kalorid: 541kcal

Koostisosad 

  • 1 leht lehttainast
  • 230 g blanseeritud mandleid
  • 50 g suhkrut
  • ½ spl külma vett
  • 4 viilutatud ja kooritud pirni
  • 2 spl mett
  • 80 g sinihallitusjuustu
  • 1 suur muna

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 200 kraadini.
  2. Lõigake lehttainas kaheks suureks ristkülikuks. Asetage üks lehttaina leht küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Jätke teine pool alles, seda enam ei kasutata.
  3. Tõmmake noaga tainasse jooned 2 cm kaugusel servast peaaegu läbi taina, et tekiks n-ö raam. Torgake kahvliga tekkinud servadesse augud, et tainas ei paisuks liiga palju küpsemise ajal.
  4. Segage kokku mandlid, suhkur ja vesi ning blenderdage see ühtlaseks püreeks. Määrige püree ühtlase kihina taina keskele.
  5. Laduge pirnuviilud mandlipüree kihi peale ning niristage üle meega. Kõige peale raputage sinihallitusjuustupuru.
  6. Kloppige muna kahvliga lahti ning pintseldage tainaservi kergelt munaga.
  7. Küpsetage pirukat eelsoojendatud ahjus 25-30 minutit, kuni tainas on kuldpruun. Laske enne lahti lõikamist pirukal veidi jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 541kcalSüsivesikud: 50gValgud: 13gRasvad: 35gKüllastunud rasvhapped: 7gKolesterool: 35mgSool: 236mgPotassium: 398mgKiudained: 7gSugar: 24gA-Vitamiin: 154IUC-Vitamiin: 4mgKaltsium: 155mgRaud: 2mgMagneesium: 104mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!