Go Back
+ servings

Ribeye steik

Ribeye steik on veise ribi juurest pärinev liha, mis on küpsenult õrn, mahlane ja pealt krõbe. Nautige seda nüüd ka oma enda kodus nii, nagu oleksite restoranis.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 5 minutes
Küpsetusaeg: 15 minutes
Jahtumise aeg10 minutes
Aeg kokku: 30 minutes
Portsionit: 2
Kalorid: 694kcal

Koostisosad 

  • 2 Ribeye steiki 2,5 cm paksust
  • 2 spl oliiviõli
  • soola ja pipart maitsestamiseks
  • 2 spl võid

Valmistamine

  1. Võtke steigid külmikust vähemalt 45 min enne küpsetamist välja.
  2. Enne küpsetamist määrige steigid oliiviõliga ja lisage mõlemale poole julgelt maitseaineid.

Grill

  1. Eelsoojendage grill keskmise kuumuseni (umbes 190 kraadi).
  2. Grillige steike medium-rare 5-6 minutit ühel poolel, seejärel keerake need ümber ja küpsetage sama palju teiselt poolt. Medium küpsusastme saamiseks grillige 6-7 minutit kummaltki poolt.
  3. Eemaldage steigid grillilt ning lisage mõlema lihatüki peale 1 spl võid ning katke vabalt fooliumiga. Laske lihal 5-10 minutit jahtuda.

Ahjus

  1. Eelsoojendage ahi 200 kraadini.
  2. Kuumutage pann, mida saab ka ahju panna, pliidil keskmisel kuumusel. Lisage pannile steigid ning praadige neid 2 minutit kummaltki poolt, kuni nad on pealt pruunid ja krõbedad.
  3. Asetage pann ahju ning küpsetage 11-14 minutit.
  4. Eemaldage steigid pannilt ning asetage jahtuma. Lisage steikidele peale 1 spl võid ning katke vabalt fooliumiga. Laske lihal 5-10 minutit jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 694kcalSüsivesikud: 0.01gValgud: 46gRasvad: 57gKüllastunud rasvhapped: 23gKolesterool: 168mgSool: 227mgPotassium: 609mgSugar: 0.01gA-Vitamiin: 384IUKaltsium: 19mgRaud: 4mgMagneesium: 48mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!