Go Back
+ servings

Glasuuritud šokolaadikook

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 1 hour
Portsionit: 12
Kalorid: 655kcal

Koostisosad 

Biskviit

  • 240 g jahu
  • 400 g valget suhkrut
  • 75 g magustamata kakaopulbrit
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 ½ tl küpsetussoodat
  • 1 tl soola
  • 1 tl kohvipulbrit (valikuline)
  • 2 suurt muna
  • 240 ml piima
  • 120 ml taimeõli
  • 2 tl vaniljeekstrakti
  • 240 ml keevat vett

Glasuur

  • 340 g võid (toatemperatuuril)
  • 600 g tuhksuhkrut
  • 100 g magustamata kakaopulbrit
  • 120 ml piima
  • 2 tl vaniljeekstrakti
  • ½ tl kohvipulbrit (valikuline)

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 175 kraadini. Määrige võiga kaks 22 cm ümmargust koogivormi.
  2. Biskviidi valmistamiseks segage kausis kokku suhkur, jahu, kakao, kohvipulber, sooda, küpsetuspulber ja sool. Lisage munad, piim, õli ja vaniljeekstrakt ning mikserdage ühtlaseks. Segage käsitsi sisse keev vesi.
  3. Jagage tainas võrdselt kahte ettevalmistatud koogivormi.
  4. Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 30-35 minutit, kuni keskele torgatud hambatikk jääb puhtaks. Laske biskviitidel vormis umbes10 minutit jahtuda.
  5. Samal ajal, kui biskviidid jahtuvad, valmistage glasuur. Selleks vahustage või elektrilise miksriga, kuni see on kerge ja kohev. Segage vaheldumisi sisse piim, tuhksuhkur ning kakao. Soovi korral lisage kohvipulber. Mikserdage kuni segu on ühtlane.
  6. Asetage üks jahtunud biskviitpõhjadest serveerimistaldrikule ning katke see 1/3 glasuurikihiga. Seejärel asetage peale teine biskviitidest ning määrige peale teine 1/3 glasuurist.
  7. Kaunistage kook väljastpoolt ülejäänud glasuuriga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 655kcalSüsivesikud: 111gValgud: 7gRasvad: 25gKüllastunud rasvhapped: 11gKolesterool: 64mgSool: 524mgKiudained: 6gSugar: 88g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!