Go Back
+ servings

Rabarberikook purukattega

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Aeg kokku: 1 hour 15 minutes
Portsionit: 12
Kalorid: 324kcal

Koostisosad 

  • 240 g jahu
  • 250 g valget suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl soola
  • 2 muna (lahti klopitud)
  • 240 g hapukoort
  • 300 g rabarberit

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi temperatuurile 175 kraadi. Määrige 24 cm koogivorm võiga (või kasutage vooderdamiseks küpsetuspaberit).
  2. Koogi valmistamiseks segage suures kausis kokku munad ja hapukoor. Seejärel lisage sisse jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool ning segage hästi läbi.
  3. Kallake sisse tükeldatud rabarber ning segage. Valage tainas ettevalmistatud vormi ning ajage lusikaga ühtlaselt laiali.
  4. Purukatte valmistamiseks segage omavahel suhkur ja või keskmises kausis ühtlaseks. Seejärel lisage hulka jahu ning näppige sõrmede vahel kuniks segu on murenev.
  5. Raputage segu koogile ning seejärel puistage peale kaneelisuhkrut.
  6. Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 45 minutit või seni, kuni keskele torgatud hambatikk jääb puhtaks.
  7. Laske koogil jahtuda, lõikage lahti ja serveerige koos vahukoore või jäätisega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 324kcalSüsivesikud: 58gValgud: 4gRasvad: 9gKüllastunud rasvhapped: 5gKolesterool: 50mgSool: 253mgKiudained: 1gSugar: 38g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!