Go Back
+ servings

Saksapärane õunakook

Keskmine hinnang: 3.50 (2 häält)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Aeg kokku: 1 hour
Portsionit: 24
Kalorid: 201kcal

Vajaminevad tarvikud

1 Koogivorm (26 cm läbimõõduga) (Sooduskood: PARIMADRETSEPTID3)

Koostisosad 

  • 240 ml õli
  • 2 muna
  • 400 g valget suhkrut
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 240 g jahu
  • 2 tl jahvatatud kaneeli
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl soola
  • 480 g õunu (kooritud, tükeldatud)

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 175 kraadini.
  2. Määrige 26 cm koogivorm või ja jahuga.
  3. Segage kausis omavahel kokku sool, küpsetuspulber, kaneel ja jahu.
  4. Mikserdage kausis õli ja munad kreemjaks. Seejärel lisage mikserdamist jätkates suhkur ja vaniljeekstrakt.
  5. Lisage vähehaaval juurde jahusegu, samal ajal madalal kiirusel mikserdades või lusikaga segades. Sellest saab väga paks tainas.
  6. Kallake õunad taignasegule ning segage käsitsi puulusikaga sisse. Kui tainas on valmis, valage see pannile.
  7. Küpsetage kooki eelsoojendatud ahjus umbes 45 minutit või seni, kuni keskele pistetud hambatikk jääb puhtaks. Jahutage kook enne söömist.

Toitumisalane teave

Kalorid: 201kcalSüsivesikud: 28gValgud: 2gRasvad: 10gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 16mgSool: 107mgKiudained: 1gSugar: 19g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!