Go Back
+ servings

Lillkapsariis

Lillkapsariis on hea ja tervislik, vähese süsivesikute sisaldusega alternatiiv valgele riisile. Koos maitserohelise, küüslaugu ja maitseainetega on see maitsvaks lisandiks mistahes söögi kõrvale.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 10 minutes
Aeg kokku: 20 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 83kcal

Vajaminevad tarvikud

RIIV 4 KÜLJEGA
1 Riiv (Sooduskood: PARIMADRETSEPTID3)

Koostisosad 

  • 1 keskmine lillkapsapea
  • 50 g mandlilaaste
  • 2 spl võid või oliiviõli
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • ¼ tl meresoola
  • musta pipart
  • 50 g värsket peterselli või tilli, koriandrit, basiilikut
  • 1 spl sidrunimahla

Valmistamine

  1. Blenderdage või riivige lillkapsas peeneks.
  2. Röstige mandlilaaste kuumal pannil 3 minutit. Tõstke kõrvale.
  3. Lisage pannile võid. Kui või on sulanud, lisage juurde küüslauk ja praadige 30 sekundit.
  4. Lisage riivitud lillkapsas, sool ja veidi musta pipart. Kuumutage segades 7-10 minutit, kuni riis on krõbe ja veidi pruunistunud.
  5. Eemaldage pann tulelt ning segage sisse värskelt hakitud petersell.
  6. Maitsestage maitse järgi soola, pipra ja sidrunimahlaga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 83kcalSüsivesikud: 6gValgud: 3gRasvad: 6gKüllastunud rasvhapped: 2gKolesterool: 8mgSool: 120mgPotassium: 301mgKiudained: 2gSugar: 2gA-Vitamiin: 614IUC-Vitamiin: 44mgKaltsium: 44mgRaud: 1mgMagneesium: 31mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!