Tainas
Koorige ja keetke kartulid pehmeks. Keetmise ajal valmistage tainas.
Segage omavahel kokku jahu ja sool. Lisage juurde muna ning külm vesi ja segage tainakonksuga ühtlaseks tainaks. Asetage tainas kaussi, katke rätikuga ning laske 30 minutit seista.
Täidis
Tükeldage ja praadige pannil peekon. Eemaldage peekon pannilt ja asetage kõrvale.
Praadige sibulat peekonirasvas 20 min, kuni sibul on karamelliseerunud.
Purustage kartulid pudruks ja lisage juurde või, peekon, sibul ja segage läbi. Lisage maitse järgi soola ja pipart.
Vareenikute kokkupanek
Jagage tainas neljaks ning vormige neist pallid. Rullige üks tainapall jahuga kaetud pinnal umbes 1,5 mm paksuseks. Lõigake tainast välja 5-7 cm diameetriga ringid.
Asetage teelusikatäis kartulitäidist taina keskkohast veidi kõrvale. Voltige tainas ümber täidise poolkuu kujuliseks ning vajutage ääred kinni. Korrake sama ülejäänud tainaga.
Pange potis vesi keema. Lisage juurde soola ning asetage vareenikud keevasse vette. NB! Segage, et nad põhja külge kinni ei jääks.
Kui vareenikud tulevad vee pinnale, eemaldage need veest ning praadige võis, kuni need on mõlemalt poolt kuldpruunid.
Serveerige hapukoore, tilli või krõbeda sibulaga.
Kalorid: 424kcalSüsivesikud: 60gValgud: 8gRasvad: 16gKüllastunud rasvhapped: 7gKolesterool: 40mgSool: 644mgPotassium: 639mgKiudained: 4gSugar: 2gA-Vitamiin: 120IUC-Vitamiin: 27mgKaltsium: 31mgRaud: 3mg