Go Back
+ servings

Marineeritud kukeseened

Keskmine hinnang: 5 (3 häält)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 20 minutes
Aeg kokku: 40 minutes
Portsionit: 24
Kalorid: 15kcal

Koostisosad 

  • 550 g kukeseeni
  • 450 ml valge veini äädikat
  • 120 ml vett
  • 70 g suhkrut
  • 2 spl soola
  • 2 loorberilehte
  • 2 tl kuivatatud tüümiani
  • 1 tl musta terapipart

Valmistamine

  1. Kuumutage vesi suures potis. Puhastage seened ning lõigake suuremad pooleks.
  2. Praadige pannil kukeseened, kuni neis olev vesi on kadunud. Seejärel raputage peale soola ja tüümiani.
  3. Lisage juurde teised koostisosad ning laske segul keema tõusta. Keetke 5 minutit.
  4. Võtke seened välja ning valage steriliseeritud purkidesse, jättes peale umbes 1-2 cm tühja ruumi. Asetage igasse purki ka loorberileht ja pipraterad.
  5. Valage seentele peale keedetud vedelik nii, et see kataks seened täielikult. Vajadusel lisage juurde valge veini äädikat.
  6. Kaanetage purgid ning hoidke neid keevas veevannis 15 minutit.

Toitumisalane teave

Kalorid: 15kcalSüsivesikud: 3gValgud: 1gRasvad: 1gKüllastunud rasvhapped: 1gSool: 583mgPotassium: 10mgKiudained: 1gSugar: 3g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!