Go Back
+ servings

Läätsepada

Keskmine hinnang: 3.34 (3 häält)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Aeg kokku: 55 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 412kcal

Koostisosad 

  • 2 spl oliiviõli
  • 1 hakitud sibul
  • 6 hakitud küüslauguküünt
  • 2 hakitud sellerivart
  • 2 hakitud porgandit
  • ½ tl köömnepulbrit
  • 2 tl paprikapulbrit
  • 1 tl karripulbrit
  • ¼ tl tšillihelbeid
  • 425 g purustatud tomateid
  • 400 g läätsesid
  • 1400 ml köögivilja puljongit
  • ½ tl soola
  • 2 loorberilehte
  • ¼ tl musta pipart
  • ½ sidrunit

Valmistamine

  1. Kuumutage õli suures potis. Lisage sibul ning praadige umbes 2 minutit. Seejärel lisage küüslauk ning praadige veel 1 minut.
  2. Lisage hakitud porgand ja seller. Praadige umbes 7 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
  3. Lisage köömnepulber, paprika, karripulber ja tšillihelbed. Segage ning praadige umbes 2 minutit.
  4. Lisage juurde pestud läätsed, purustatud tomatid, köögiviljapuljong, sool ja pipar. Segage kõik kokku ning laske segul keema tõusta. Eemaldage vajadusel vedeliku pealt vaht.
  5. Katke pott kaanega ning hautage 30-35 minutit, kuni läätsed on pehmed. Vajadusel lisage vedelikku juurde.
  6. Lisage sidrunimahl ning maitse järgi soola ja pipart. Segage.
  7. Serveerimiseks võib lisada näiteks värsket peterselli või rohelist sibulat.

Toitumisalane teave

Kalorid: 412kcalSüsivesikud: 63.8gValgud: 26.3gRasvad: 7.7gKüllastunud rasvhapped: 1.3gSool: 1312mgPotassium: 1704mgKiudained: 25.9gSugar: 4.1g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!