Go Back
+ servings

Lihtne punasesõstrakook

See kiire ja lihtne punasesõstrakook on pehme ja maitsev plaadikook, mis viib keele alla. Punaste sõstrate asemel võite julgelt kasutada ka muid marju või puuvilju.
Keskmine hinnang: 4.72 (7 häält)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 45 minutes
Portsionit: 15
Kalorid: 196kcal

Koostisosad 

  • 250 g nisujahu
  • ½ tl soola
  • 1 väike sidrun
  • 5 suurt muna
  • 200 g suhkrut
  • 5 spl õli
  • 5 spl kuuma vett
  • 350 g punaseid sõstraid
  • 2 spl suhkrut või tuhksuhkrut (kaunistamiseks)

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 180 kraadini. Määrige koogivorm võiga ja puistake peale õhuke kiht jahu.
  2. Sõeluge kaussi nisujahu. Lisage sool ning riivige juurde väikese sidruni koor.
  3. Eraldage munakollased munavalgest.
  4. Mikserdage munakollased koos suhkruga suuremas kausis heledaks vahuks. Lisage segu aeglaselt segades juurde õli ja seejärel kuum vesi.
  5. Vahustage teises kausis munavalged tugevaks vahuks.
  6. Segage aeglaselt munakollase segule juurde pool nisujahust ning seejärel pool munavalgesegust. Seejärel korrake protseduuri ning lisage ülejäänud jahu ja munavalged. Segage, kuni segu on ühtlane.
  7. Valage tainas koogivormi ja raputage peale punased sõstrad ning veidi suhkrut.
  8. Küpsetage eelsoojendatud ahjus 30 minutit või kuni hambatikk tuleb keskele torgates puhtalt välja.
  9. Laske koogil enne serveerimist 30 minutit jahtuda. Soovi korral raputage peale veel veidi suhkrut või tuhksuhkrut.

Toitumisalane teave

Kalorid: 196kcalSüsivesikud: 32gValgud: 4gRasvad: 6gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 55mgSool: 99mgPotassium: 112mgKiudained: 2gSugar: 17gA-Vitamiin: 91IUC-Vitamiin: 13mgKaltsium: 21mgRaud: 1mgMagneesium: 9mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!