Go Back
+ servings

Täidetud suvikõrvits

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 40 minutes
Aeg kokku: 50 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 345kcal

Koostisosad 

  • 4 keskmise suurusega suvikõrvitsat
  • ½ tl Itaalia maitseaineid
  • maitse järgi soola ja pipart
  • 2 tl oliiviõli
  • 450 g hakkliha või vorstitükke
  • 25 g hakitud sibulat
  • 1 tl hakitud küüslauku
  • 450 g tomatikastet
  • 100 g riivitud mozzarella juustu
  • 1 spl hakitud peterselli

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 200 kraadini. Määrige suur ristkülikukujuline küpsetusvorm küpsetusspreiga.
  2. Lõigake suvikõrvitsad pikuti pooleks ning lõigake ära varreotsad. Kasutage lusikat, et viljaliha suvikõrvitsatest ettevaatlikult välja kraapida.
  3. Puistake suvikõrvitsakoored üle Itaalia maitseainete, soola ja pipraga. Asetage küpsetusvormi.
  4. Kuumutage oliiviõli suurel pannil keskmisel kuumusel. Lisage hakkliha või vorstitükid ja praadige 4-5 minutit, kuni liha on kergelt pruunikas.
  5. Lisage hakitud sibul ja küpsetage veel 4 minutit või kuni sibul on pehmenenud. Lisage hakitud küüslauk ja segage ühtlaseks.
  6. Viimasena lisage tomatikaste ning maitsestage soola ja pipraga. Keetke umbes 5 minutit.
  7. Jagage segu lusikaga ühtlaselt suvikõrvitsakoorikutesse ning seejärel lisage peale riivitud juust.
  8. Küpsetage eelsoojendatud ahjus 25 minutit või kuni suvikõrvitsad on pehmed ja juust on sulanud ning kuldpruun.
  9. Puistake peale peterselli ja serveerige kohe.

Toitumisalane teave

Kalorid: 345kcalSüsivesikud: 16gValgud: 25gRasvad: 23gKüllastunud rasvhapped: 16gKolesterool: 102mgSool: 619mgKiudained: 4gSugar: 11g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!