Kuumutage ahi 200 kraadini. Määrige suur ristkülikukujuline küpsetusvorm küpsetusspreiga.
Lõigake suvikõrvitsad pikuti pooleks ning lõigake ära varreotsad. Kasutage lusikat, et viljaliha suvikõrvitsatest ettevaatlikult välja kraapida.
Puistake suvikõrvitsakoored üle Itaalia maitseainete, soola ja pipraga. Asetage küpsetusvormi.
Kuumutage oliiviõli suurel pannil keskmisel kuumusel. Lisage hakkliha või vorstitükid ja praadige 4-5 minutit, kuni liha on kergelt pruunikas.
Lisage hakitud sibul ja küpsetage veel 4 minutit või kuni sibul on pehmenenud. Lisage hakitud küüslauk ja segage ühtlaseks.
Viimasena lisage tomatikaste ning maitsestage soola ja pipraga. Keetke umbes 5 minutit.
Jagage segu lusikaga ühtlaselt suvikõrvitsakoorikutesse ning seejärel lisage peale riivitud juust.
Küpsetage eelsoojendatud ahjus 25 minutit või kuni suvikõrvitsad on pehmed ja juust on sulanud ning kuldpruun.
Puistake peale peterselli ja serveerige kohe.