Peske ja puhastage kirsid. Seejärel lõigake kirsid pooleks või tükeldage need jämedalt ja asetage suurde kaussi.
Lisage sidrunimahl ja suhkur ning segage ühtlaseks. Katke kilega ja aasetage 2-12 tunniks külmkappi.
Valage kirsisegu sügavasse, raske põhjaga potti ja keetke madalal kuumusel, sageli segades, umbes 45 minutit.
Lülitage kuumus välja ning laske moosil 30 sekundit seista, et see jahtuks. Seejärel tõmmake puulusikaga läbi moosi. Kui see kortsub, kasvõi veidi, on see valmis. Kui see on veel üsna vedel, siis pange see uuesti tulele ja keetke veel 1-2 minutit.
Teise võimalusena võite kasutada köögitermomeetrit. Moos on valmis, kui termomeeter jõuab 105 kraadini.
Koorige lusikaga moosi pealt maha mistahes vaht ning seejärel laske moosil umbes 5 minutit seista, et kirsid ühtlaselt hajuksid.
NB! Kui eelistate ühtlast, tükkideta moosi, valage moos pärast tulelt eemaldamist blendrisse ning blenderdage ettevaatlikult!
Kallake moos kuumana steriliseeritud purkidesse, jättes ülaossa veidi ruumi. Pühkige purgi ääred puhta, niiske lapiga ja sulgege kaanega.
Töödelge purke 10 minutit keevas veevannis, et tagada nõuetekohane pitseerimine. Võtke purgid veevannist välja ja laske täielikult jahtuda.
Säilitage moosi jahedas ja pimedas kohas. Kui järgite täpselt retsepti juhiseid ja kui purgid on põhjalikult steriliseeritud, peaks kirsimoos säilima aasta, võib-olla kauemgi.