Go Back
+ servings

Kõrvitsakook toorjuustukreemiga

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 40 minutes
Aeg kokku: 55 minutes
Portsionit: 12
Kalorid: 514kcal

Koostisosad 

Koogipõhi

  • 350 g suhkrut
  • 240 ml taimeõli
  • 4 suurt muna
  • 240 g jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl kaneeli
  • ½ tl jahvatatud ingverit
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl soola
  • 450 g kõrvitsapüreed

Toorjuustukreem

  • 400 g tuhksuhkrut
  • 60 g võid
  • 250 g toorjuustu
  • 2 tl puhast vaniljeekstrakti
  • 110 g hakitud pekaanipähkleid (peale puistamiseks)

Valmistamine

Koogipõhi

  1. Vooderdage kaks 23 cm läbimõõduga ümmargust koogivormi küpsetuspaberiga või määrige võiga. Kuumutage ahi 180 kraadini.
  2. Mikserdage munad koos suhkru ja õliga ühtlaseks.
  3. Segage kuivained keskmise suurusega kausis omavahel kokku ning seejärel lisage munasegule. Segage ühtlaseks.
  4. Lisage kõrvitsapüree ja segage hästi läbi.
  5. Jagage tainas 2 ettevalmistatud koogivormi vahel ning küpsetage eelsoojendatud ahjus 35-40 minutit.
  6. Lülitage ahi välja ning laske koogipõhjadel soojas ahjus umbes 10 minutit seista. Seejärel tõstke välja jahtuma.

Toorjuustukreem

  1. Sõeluge tuhksuhkur kaussi ning asetage kõrvale.
  2. Eraldi kausis vahustage või ja toorjuust elektrimikseriga ühtlaseks ja kreemjaks.
  3. Lisage sõelutud tuhksuhkur ja vaniljeekstrakt ning segage ühtlaseks.
  4. Määrige 1/3 toorjuustukreemist ühele koogipõhjale. Seejärel tõstke peale teine põhi ning kaunistage kook pealt ja külgedelt ülejäänud toorjuustukreemiga. Puistake peale hakitud pekaanipähkleid.

Toitumisalane teave

Kalorid: 514kcalSüsivesikud: 70gValgud: 5gRasvad: 25gKüllastunud rasvhapped: 6gKolesterool: 68mgSool: 342mgKiudained: 2gSugar: 55g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!