Go Back
+ servings

Baguette

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 1 hour
Portsionit: 12
Kalorid: 158kcal

Koostisosad 

  • 500 g jahu
  • 360 ml vett
  • 2 tl soola
  • 1 tl kiirpärmi
  • 1 spl mett

Valmistamine

  1. Segage kõik koostisosad kausis kokku, katke kilega ja laske 15 minutit puhata.
  2. Seejärel laske soojas kohas veel umbes 1,5 tundi seista, venitades ja voltides tainast selle aja jooksul umbes 3 korda.
  3. Seejärel katke kauss toidukilega ja asetage umbes 12-14 tunniks külmkappi.
  4. Tõstke tainas kergelt jahuga ülepuistatud tööpinnale ja moodustage 3 võrdse suurusega umbes 35-40 cm pikkusega ussikest. Katke rätikuga ja laske veel 45-60 minutit puhata.
  5. Kuumutage ahi 260 kraadini ja asetage ahju ülemisse poolde küpsetuskivi ja alumisele restile kuuma veega täidetud pann.
  6. Tõstke baguette'd pärgamendipaberile ja pühkige liigne jahu maha. Kasutades teravat nuga, tehke igale baguette'le peale 3 kriipsu. Kriipsutamisel tuleb kasutada kiireid ja kindlaid liigutusi, et tagada ilusad ja puhtad lõiked.
  7. Avage ahi ja libistage baguette'd küpsetuskivile. Sulgege ahi ja vähendage temperatuuri 250 kraadini. Küpsetage 15 minutit.
  8. Seejärel eemaldage veepann, pöörake baguette'd ümber, vähendage temperatuuri 230 kraadini ja jätkake küpsetamist veel 15 minutit või kuni ilusa kuldpruuni värvuseni.

Toitumisalane teave

Kalorid: 158kcalSüsivesikud: 33gValgud: 4gRasvad: 1gKüllastunud rasvhapped: 1gSool: 326mgKiudained: 1gSugar: 2g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!