Go Back
+ servings

Kreeka spinatipirukas ehk Spanakopita

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Küpsetusaeg: 40 minutes
Aeg kokku: 1 hour 10 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 494kcal

Koostisosad 

  • 3 spl oliiviõli
  • 1 suur sibul
  • 1 peotäis rohelist sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 800 g spinatit
  • 30 g hakitud värsket peterselli
  • 150 g fetajuustu
  • 150 g ricotta juustu
  • 2 suurt muna
  • 8 lehte filotainast
  • 60 ml oliiviõli

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 175 kraadini. Õlitage kergelt 22 cm ruudukujuline küpsetuspann.
  2. Kuumutage oliiviõli suurel pannil keskmisel kuumusel. Lisage hakitud sibul, roheline sibul ja küüslauk ning praadige umbes 5 minutit, kuni see on pehme ja kergelt pruunistunud.
  3. Lisage spinat ja petersell ning jätkake praadimist umbes 2 minutit. Seejärel eemaldage pann tulelt ja asetage kõrvale jahtuma.
  4. Segage fetajuust, ricotta juust ja munad keskmise suurusega kausis ühtlaseks. Segage hulka spinatisegu.
  5. Asetage üks leht filotainast ettevalmistatud küpsetuspannile ja pintseldage seda kergelt oliiviõliga. Asetage peale teine leht filotainast ja pintseldage uuesti oliiviõliga. Korrake protsessi veel kahe filotainalehega.
  6. Määrige peale spinati- ja juustusegu ning voltige üleulatuv tainas täidise peale. Pintseldage õliga.
    Kreeka spinatipirukas ehk Spanakopita
  7. Kihitage ülejäänud 4 filotainalehte, pintseldades igale kihile veidi õli.
  8. Küpsetage eelsoojendatud ahjus 30-40 minutit kuni kuldpruuniks.
  9. Lõigake ruutudeks ja serveerige kuumalt.

Toitumisalane teave

Kalorid: 494kcalSüsivesikud: 32gValgud: 18gRasvad: 35gKüllastunud rasvhapped: 12gKolesterool: 100mgSool: 894mgKiudained: 7gSugar: 5g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!