Valage kaussi leige vesi, suhkur ja pärm. Laske 5-10 minutit seista.
Seejärel lisage oliiviõli, jahu ja sool ning segage käsitsi või miksri abil, kuni on moodustunud ühtlane ja sile tainas. NB! Kui tainas on veel kleepuv, lisage rohkem jahu.
Asetage tainas kergelt õlitatud kaussi ning katke kauss toidukile ja suure puhta köögirätikuga. Laske tainas soojas tõmbetuulevabas kohas umbes 2 tundi kerkida (või kuni tainas on kahekordistunud).
Kuumutage ahi 250 kraadini (pöördõhuga ahju puhul 230 kraadini). Sõtkuge tainas paar korda läbi ja jagage seejärel 1-3 palliks. Laske tainapallidel veel 20 minutit puhata.
Samal ajal valmistage pitsakaste. Selleks tükeldage värsked tomatid peeneks (kui soovite ühtlasemat kastet võite tomatid ka püreestada) ning segage hulka pune, basiilik, sool ja oliiviõli.
Asetage tainas pizza- või küpsetusplaadile (kergelt õlitatud) ja vormige tainast soovitud kujuga põhi.
Kandke peale pitsakaste ning oma lemmiktooraineid (v.a juust). Küpsetage umbes 15-20 minutit (kuni koorik on kuldne) ja seejärel katke riivitud mozzarella juustuga ning küpsetage veel kolm minutit või kuni juust on sulanud.