Go Back
+ servings

Šokolaadiküpsised

Keskmine hinnang: 4.17 (12 häält)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 10 minutes
Aeg kokku: 30 minutes
Portsionit: 16
Kalorid: 230kcal

Koostisosad 

  • 160 g toasooja võid
  • 100 g suhkrut
  • 130 g pruuni suhkrut
  • 1 suur muna (toatemperatuuril)
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 120 g jahu
  • 50 g magustamata kakaopulbrit
  • 1 tl küpsetussoodat
  • ¼ tl peensoola
  • 170 g tumedat šokolaadi

Valmistamine

  1. Vahustage toasoe või suhkrutega ühtlaseks.
  2. Lisage muna ja vaniljesuhkur ning vahustage, kuni see on hästi segunenud.
  3. Sõeluge hulka jahu, kakaopulber, söögisooda ja sool. Segage kuni tainas on ühtlane.
  4. Lisage hakitud šokolaad ja segage ettevaatlikult läbi.
  5. Tõstke tainas 30 minutiks külmkappi jahtuma. NB! Võite tainast ka üleöö jahutada, kui soovite küpsiseid küpsetada järgmisel päeval. Sel juhul võtke tainas külmikust välja 30 minutit enne küpsiste küpsetamist.
  6. Soojendage ahi 180 kraadini. Vooderdage suur lame küpsetusplaat pärgamendipaberiga.
  7. Võtke tainas külmikust välja ning mõõtke 50g tainast iga küpsise jaoks (kui toidukaalu ei ole võib mõõta umbes 2 supilusikatäit).
  8. Moodustage tainast kõrged pallid ning asetage küpsetusplaadile. NB! Ärge lamedaks lööge.
  9. Korrake ülejäänud tainaga, jättes iga küpsise vahele umbes 10 cm kerkimisruumi.
  10. Küpsetage eelsoojendatud ahjus 8-10 minutit, kuni küpsised on pealt kergelt pragunenud.
  11. Võtke küpsised ahjust välja ja laske neil 10 minutit ahjuplaadil jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 230kcalSüsivesikud: 31gValgud: 2gRasvad: 13gKüllastunud rasvhapped: 8gKolesterool: 32mgSool: 142mgKiudained: 2gSugar: 22g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!