Go Back
+ servings

Šokolaadi fondant ehk laavakook

Keskmine hinnang: 4.67 (3 häält)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 13 minutes
Küpsetusaeg: 8 minutes
Aeg kokku: 21 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 383kcal

Koostisosad 

  • 115 g soolata võid
  • 170 g šokolaadi
  • 2 suurt muna
  • 2 suurt munakollast
  • 50 g suhkrut
  • 1 näputäis soola
  • 2 spl jahu

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 230 kraadini. Määrige kergelt 6 ramekinivormi ja asetage need küpsetusplaadile.
  2. Sulatage või ja šokolaad kuumaveevannil või mikrolaineahjus. Segage ühtlaseks ja tõstke kõrvale jahtuma.
  3. Vahustage munad, munakollased, suhkur ja sool heledaks vahuks. Kallake hulka šokolaadisegu ja jahu ning segage ühtlaseks.
  4. Jagage tainas ettevalmistatud vormide vahel ja küpsetage eelsoojendatud ahjus 6-8 minutit või kuni koogi servad on tahenenud, kuid keskosa on veel pehme. Laske koogikestel minut aega vormides jahtuda.
  5. Asetage väike magustoidutaldrik iga vormi peale ja pöörake see ettevaatlikult ümber. Laske umbes 10 sekundit seista, seejärel eemaldage koogivorm. Serveerige soovi korral tuhksuhkru ja marjadega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 383kcalSüsivesikud: 25gValgud: 5gRasvad: 29gKüllastunud rasvhapped: 17gKolesterool: 166mgSool: 80mgKiudained: 2gSugar: 19g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!