Go Back
+ servings

Polenta

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 35 minutes
Aeg kokku: 50 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 291kcal

Koostisosad 

  • 900 ml vett
  • 1 tl peensoola
  • 160 g polentat
  • 40 g võid
  • 50 g värskelt riivitud Parmigiano-Reggiano juustu (+1 spl)

Valmistamine

  1. Kuumutage vesi ja sool suures kastrulis keemiseni. Valage polenta aeglaselt keevasse vette, vispeldades pidevalt, et ei tekiks klompe.
  2. Vähendage kuumust madalale ja keetke, pidevalt segades, umbes 5 minutit, kuni polenta hakkab paksenema.
  3. Katke kaanega ja keetke veel 30 minutit, vispeldades iga 5-6 minuti järel. Kui polenta on liiga paks, et seda vispeldada, segage puulusikaga. Polenta on valmis, kui tekstuur on kreemjas ja polenta terad pehmed.
  4. Lülitage kuumus välja ja segage 3/4 võist ettevaatlikult polentasse. Lisage Parmigiano-Reggiano juust ning segage, kuni juust on sulanud. Katke kaanega ja laske 5 minutit seista, et see pakseneks.
  5. Segage polenta läbi ja tõstke serveerimiskaussi. Lisage polentale ülejäänud või ja umbes 1 spl värskelt riivitud Parmigiano-Reggiano juustu kaunistuseks.

Toitumisalane teave

Kalorid: 291kcalSüsivesikud: 31gValgud: 9gRasvad: 15gKüllastunud rasvhapped: 8gKolesterool: 33mgSool: 1186mgKiudained: 3gSugar: 2g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!