Sulatage või kastrulis madalal kuumusel ning määrige küpsetusvormi põhi ja küljed võiga (selle baklava retsepti jaoks vajate suurt küpsetuspanni, mis on umbes 30x40 cm).
Laotage umbes 10-12 filotaina lehte ükshaaval koogivormi põhja, piserdades iga lehte kindlasti sulatatud võiga.
Segage suures kausis omavahel kokku hakitud pähklid, kaneel ja jahvatatud nelk. Valage 3/4 pähklisegust põhjale ja jätkake baklava pealispinna moodustamist.
Selleks asetage peale ülejäänud filotaina lehed, pintseldades igat kihti sulatatud võiga ja puistades iga kihi vahele veidi ülejäänud pählisegust.
Asetage baklava 15 minutiks külmkappi, et seda oleks lihtsam tükkideks lõigata. Seejärel võtke külmikust välja ja lõigake terava noa abil tükkideks.
NB! Kui teile meeldib nelgi maitse, asetage iga baklava tüki keskele üks terve nelk ja piserdage selle peale veidi külma vett.
Kuumutage ahi 150 kraadini ning asetage baklava eelsoojendatud ahju alumisele restile (nii ülemine kui ka alumine kütteelement sisse lülitatud) ja küpsetage umbes 1,5- 2 tundi, kuni kõik tainakihid on krõbedad ja kuldsed.