Go Back
+ servings

Šašlõkk sealihast

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 4 hours
Küpsetusaeg: 10 minutes
Aeg kokku: 4 hours 10 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 209kcal

Koostisosad 

  • 1200 g sea sisefileed
  • 1 spl itaalia maitseaineid
  • 1 ½ tl meresoola
  • ½ tl küüslaugupulbrit
  • ½ tl musta pipart
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 suur sibul
  • 1 spl värsket peterselli kaunistuseks (valikuline)

Valmistamine

  1. Segage suures kausis (või ziplokk-kotis) omavahel kokku itaalia maitseained, sool, küüslaugupulber, must pipar ja oliiviõli ning segage, kuni see on hästi segunenud.
  2. Lisage sibula- ja sea sisefilee tükid ning segage korralikult läbi.
  3. Katke kauss kaanega või sulgege ziplokk-kott ja tõstke marinaadis liha külmkappi vähemalt 4 tunniks kuni üleöö marineerima.
  4. Kui liha on marineerinud, lükake see vaheldumisi koos sibulatükkidega läbi varraste. NB! Selleks, et liha ja sibulad ühtlaselt pruunistuksid, peaksid liha ja sibulad varrastel justkui kokku puutuma, mitte üksteise otsa surutud olema.
  5. Laske varrastel enne grillile asetamist umbes 30 minutit toatemperatuuril seista.
  6. Kuumutage grill keskmisele/kõrgele kuumusele (ca 200 kraadi) ning küpsetage vardaid umbes 8-10 minutit vahepeal külge keerates.
  7. Laske varrastel enne serveerimist 3 minutit puhata.

Toitumisalane teave

Kalorid: 209kcalSüsivesikud: 1gValgud: 25gRasvad: 8gKüllastunud rasvhapped: 2gKolesterool: 92mgSool: 510mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!