Go Back
+ servings

Vaniljemaitselised tassikoogid

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 18 minutes
Küpsetusaeg: 22 minutes
Aeg kokku: 40 minutes
Portsionit: 12
Kalorid: 329kcal

Koostisosad 

Tassikoogid

  • 155 g jahu
  • 1 ¼ tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl soola
  • 110 g soolata võid
  • 150 g suhkrut
  • 2 suurt muna (toatemperatuuril)
  • 2 tl vaniljeekstrakti
  • 120 ml petipiima või tavalist keefirit

Toorjuustukreem

  • 55 g soolata võid
  • 115 g toasooja toorjuustu
  • ½ tl vaniljeekstrakti
  • tl soola
  • 250 g tuhksuhkrut

Valmistamine

Tassikoogid

  1. Kuumutage ahi temperatuurini 175 kraadini ja vooderdage 12 muffinivormi.
  2. Segage kausis omavahel kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Asetage kõrvale.
  3. Vahustage elektrilise mikseriga või ja suhkur kohevaks vahuks, kraapides vahepeal kausi külgi.
  4. Lisage ükshaaval munad, vahustades segu pärast iga muna lisamist korralikult. Lisage vaniljeekstrakt.
  5. Vähendage mikseri kiirust ja lisage vaheldumisi hulka jahusegu ja petipiim. Mikserdage, kuni segu on ühtlane, kuid ärge segage liiga palju.
  6. Jagage tainas ühtlaselt 12 vooderdatud muffinivormi vahel, täites need umbes 2/3 ulatuses.
  7. Küpsetage 20-23 minutit, kuni keskele torgatud hambatikk tuleb puhtalt välja.
  8. Laske kookidel 5 minutit jahtuda, seejärel tõstke need traatrestile ja jahutage enne glasuurimist toatemperatuurini.

Toorjuustukreem

  1. Vahustage või ja toorjuust elektrimikseriga kreemjaks.
  2. Lisage vaniljeekstrakt ja sool ning segage hästi läbi.
  3. Lisage järk-järgult tuhksuhkur madalal kiirusel mikserdamist jätkates.
  4. Valage glasuur pritskotti ning kaunistage jahtunud tassikoogid.

Toitumisalane teave

Kalorid: 329kcalSüsivesikud: 43gValgud: 4gRasvad: 16gKüllastunud rasvhapped: 9gKolesterool: 70mgSool: 175mgKiudained: 1gSugar: 33g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!