Go Back
+ servings

Ahjulõhe

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 15 minutes
Aeg kokku: 25 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 306kcal

Koostisosad 

  • 1 kg lõhefileed
  • 2 spl oliiviõli
  • ½ tl soola
  • ¼ tl purustatud musta pipart
  • 2 tl hakitud küüslauku
  • 1 tl Itaalia maitseainesegu või Provence'i ürte või ¼ teelusikatäis kuivatatud tüümiani, peterselli, pune ja basiilikut
  • 1 sidrun

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 200 kraadini ja vooderdage suur ahjuvorm või küpsetusplaat. Asetage lõhefileed küpsetusplaadile ja maitsestage ohtralt soola ja pipraga.
  2. Segage kokku oliiviõli, hakitud küüslauk, maitseained ja 1/2 sidruni mahl.
  3. Määrige lõhefilee seguga üle, hõõrudes kindlasti nii pealt kui ka külgedelt, nii et ei jääks kuivi kohti.
  4. Viilutage ülejäänud sidrun õhukesteks viiludeks ja asetage lõhefilee peale.
  5. Küpsetage 12-15 minutit, kuni lõhe on läbipaistmatu ja kahvliga lahti tõmmates pudenev. Soovi korral võite viimased 1-2 minutit praadida.
  6. Garneerige soovi korral värske tüümiani või peterselliga. Serveerige kohe.

Toitumisalane teave

Kalorid: 306kcalSüsivesikud: 1gValgud: 34gRasvad: 18gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 94mgSool: 366mgKiudained: 1gSugar: 1g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!