Go Back
+ servings

Brioche

Keskmine hinnang: 5 (4 häält)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 40 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 1 hour 10 minutes
Portsionit: 2
Kalorid: 2697kcal

Koostisosad 

Brioche tainas

  • 480 ml piima
  • 200 g suhkrut
  • 1 ½ spl aktiivset kuivpärmi
  • 720 g jahu
  • 6 suurt muna
  • 1 spl vaniljeekstrakti
  • 200 g soolata võid

Peale määrimiseks

  • 1 muna
  • 3 spl vett

Valmistamine

  1. Segage soe (mitte kuum) piim koos pärmi, suhkru ja 1/3 koguse jahuga. Vispeldage koostisained kokku.
  2. Katke kauss rätikuga ja asetage umbes 30 minutiks soojale kohale kerkima.
  3. Kloppige eraldi kausis lahti munad ning lisage seejärel tainasegule koos vaniljeekstrakti ja jahutatud sulatatud võiga.
  4. Segage vähehaaval hulka ülejäänud jahu.
  5. Sõtkuge tainast käsitsi või köögikombainis (kasutades taina otsikut), kuni see muutub elastseks. See võib võtta umbes 10-15 minutit.
  6. Katke tainas kinni ja laske sel umbes tund aega kerkida.
  7. Võtke tainas kausist välja ja jagage see kaheks võrdseks tükiks. Seejärel jagage kumbki tükk kolmeks tükiks. Rullige iga tükk pikaks köieks, ühendage 3 köie otsad kokku ja punuge need.
  8. Asetage punutud brioche'id vooderdatud küpsetusplaadile, katke need rätikuga ja laske neil veel 30 minutit kerkida.
  9. Vispeldage väikeses kausis kokku muna ja vesi ning pintseldage brioche'id munaseguga üle.
  10. Küpsetage brioche'i 170 kraadi juures umbes 30 minutit või kuni sai on kuldpruun.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 1gKalorid: 2697kcalSüsivesikud: 402gValgud: 53gRasvad: 95gKüllastunud rasvhapped: 57gKolesterool: 321mgSool: 161mgKiudained: 12gSugar: 114g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!