Kuumutage ahi 190 kraadini. Asetage paberist muffinivormid keraamilisse või silikoonist muffinivormi.
Sõeluge jahu, küpsetuspulber, sool ja kaneel keskmise suurusega kaussi ning segage läbi. Asetage kõrvale.
Koorige õunad, eemaldage südamikud ning lõigake väikesteks kuubikuteks. Segage 2 tl jahu ½ tl kaneeliga ning valage tükeldatud õunte hulka. Segage hästi läbi, nii et õunad oleksid ühtlaselt kaneeliseguga kaetud.
Vahustage või, suhkur ja vaniljeekstrakt heledaks vahuks. Lisage ükshaaval munad, segades segu korralikult enne järgmise muna lisamist läbi.
Segage vaheldumisi hulka jahusegu ja piim ning segage, kuni tainas on ühtlane.
Valage hulka õunakuubikud ning segage ettevaatlikult läbi.
Valage tainas ettevalmistatud muffinivormidesse, täites need umbes 2/3 kuni 3/4 ulatuses. Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 30 minutit, kuni keskele pistetud hambatikk tuleb puhtalt välja.
Küpsetamise ajal valmistage muffinite jaoks kaneelikate. Selleks sulatage või ja laske sellel veidi jahtuda. Eraldi kausis segage kokku suhkur ja kaneel.
Kui muffinid on küpsenud, võtke need ahjust välja ja laske muffinivormis veidi jahtuda.
Seejärel võtke iga muffin vormist välja, pintseldage võiga (või kastke sulatatud võisse) ning seejärel kaneelisuhkrusegusse. Laske täielikult jahtuda.