Go Back
+ servings

Maksakatse

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 20 minutes
Aeg kokku: 30 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 204kcal

Koostisosad 

  • 110 g värsket seamaksa
  • 2 spl taimeõli
  • 20 g hakitud sibulat
  • 4 küüslauguküünt
  • 80 ml valget äädikat
  • 50 g pruuni suhkrut
  • 360 ml vett
  • 50 g riivsaia
  • maitse järgi soola ja musta pipart

Valmistamine

  1. Lõigake maks suupärasteks tükkideks ning maitsestage soola ja pipraga.
  2. Kuumutage õli pannil keskmisel kuumusel. Lisage maks ja praadige kergelt pruuniks.
  3. Seejärel lisage hakitud sibul ja küüslauk ning praadige veel umbes 5 minutit.
  4. Lisage äädikas ja pruun suhkur ning segage, kuni suhkur on lahustunud. Segage sisse vesi ja kuumutage keemiseni.
  5. Seejärel vähendage kuumust, lisage saiapuru ning keetke veel umbes 5 minutit, kuni kaste on veidi paksenenud.
  6. Kui soovite ühtlast kastet, püreestage kaste saumiksriga või valage tavalisse blenderisse ja mikserdage ühtlaseks. Maitske ning vajadusel lisage veel soola ja pipart.
  7. Serveerige kohe või säilitage õhukindlas anumas külmkapis kuni nädal aega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 204kcalSüsivesikud: 21gValgud: 9gRasvad: 9gKüllastunud rasvhapped: 2gKolesterool: 102mgSool: 297mgKiudained: 1gSugar: 12g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!