Asetage mustsõstrad koos veega keskmise suurusega potti ning kuumutage madalal-keskmisel kuumusel keemiseni. Segage aeg-ajalt pika varrega puulusikaga.
Katke pott kinni ja keetke, aeg-ajalt segades, umbes 10 minutit, kuni marjad on pehmenenud.
Kui soovite, et moos ei oleks nii tükiline, võite selles etapis moosi saumiksriga segada.
Seejärel lisage suhkur ja sidrunimahl ning kuumutage, kuni suhkur lahustub.
Kui suhkur on täielikult lahustunud suurendage kuumust ja keetke veel 5-15 minutit. Siinkohal tuleb olla tähelepanelik, segage sageli, et moos põhja kinni ei jääks. Keetmisaeg sõltub teie poti suurusest ja kuumusest.
Seejärel proovige moosi valmidust, asetades väike lusikatäis moosi külmale taldrikule ja lastes sellel minut aega jahtuda. Kui moos taheneb ja ei valgu kallutamisel laiali, on see valmis. Kui see on veel vedel, jätkake keetmist ja katsetamist, kuni see saavutab soovitud konsistentsi.
Teise võimalusena võite kasutada köögitermomeetrit. Moos on valmis, kui termomeeter jõuab 105 kraadini.
Kui moos on valmis, võtke pott tulelt ja koorige lusikaga maha mistahes moosi pinnale tekkinud vaht.
Laske moosil umbes 10 minutit seista, et marjad saaksid settida. See tagab, et kõik marjad jaotuvad ühtlaselt kogu moosis.
Kallake moos kuumana steriliseeritud purkidesse, jättes purgi ülaossa veidi ruumi. Pühkige purgi ääred puhta, niiske lapiga ja sulgege kaanega.
Töödelge purke 10 minutit keevas veevannis, et tagada nõuetekohane pitseerimine. Võtke purgid veevannist välja ja laske täielikult jahtuda.
Säilitage moosi jahedas ja pimedas kohas.