Loputage rabarber, eemaldage otsad, koorige ja tükeldage väikesteks tükkideks.
Valage rabarberitükid keskmise suurusega kastrulisse, katke veega ja kuumutage keemiseni.
Vähendage kuumust keskmisele kuumusele ja laske rabarberil umbes 20 minutit keeda. Eemaldage lusikaga pinnale kerkiv vaht.
Umbes 20 minuti pärast muutub rabarber mahlaks ja kaotab enamiku oma värvusest. Vesi on heleroosa/punase värvusega.
Eemaldage pott tulelt ja valage rabarberivedelik läbi peene sõela teise puhtasse potti, eraldades rabarberid vedelikust.
Kui rabarberivedelik on sõelutud, visake rabarber ära. Lisage rabarberivedelikule suhkur ja kuumutage uuesti keemiseni, segades sageli, et suhkur siirupis lahustuks.
Laske siirupil 5 minutit keeda, kuni suhkur on täielikult lahustunud. Eemaldage lusikaga pinnale kerkiv vaht.
Märkus: Kui eelistate paksemat siirupit pannkookide või vahvlite jaoks, võite seda mitu minutit kauem keeta, kuni vedelik väheneb ja pakseneb rohkem. Kirjeldatud konsistents sobib ideaalselt jookidesse segamiseks.
Seejärel võtke pott tulelt ja laske siirupil täielikult jahtuda.
Valage siirup klaasist anumasse, sulgege ja asetage külmkappi. NB! Siirup peaks külmas säilima mitu nädalat.