Go Back
+ servings

Hernesupp suitsulihaga

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 2 hours 30 minutes
Aeg kokku: 2 hours 40 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 364kcal

Koostisosad 

  • 350 g kuivatatud herneid
  • 200 g odrakruupe
  • 1 kg suitsuribi
  • 1 suur sibul
  • 1 spl võid
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 spl hakitud küüslauku
  • 2 loorberilehte
  • 2 oksa tüümiani
  • 2 liiter vett
  • 250 g porgandit
  • 2 suurt kartulit

Valmistamine

  1. Päev enne leotage herned ja odrakruubid külmas vees (jälgige, et need oleksid üleni veega kaetud). Jätke need vähemalt 8 tunniks vette ligunema.
  2. Lisage puhastamata suitsuribi suurde supipotti koos leotatud herneste, odrakruupide, hakitud sibula, või, oliiviõli, hakitud küüslaugu, loorberilehtede ja tüümianiga.
  3. Lisage vesi ja laske supil keema tõusta. Seejärel vähendage kuumust ja laske supil kaane all keeda, aeg-ajalt segades, umbes 2,5 tundi või kuni supp on saavutanud soovitud paksuse. NB! Mida kauem supp keeb, seda paksemaks ja maitsvamaks see muutub.
  4. Lisage tükeldatud porgandid ja kartulid umbes 40 minutit enne serveerimist.
  5. Kui porgandid ja kartulid on pehmed, eemaldage suitsuribi, loorberilehed ja tüümiani varred. Eemaldage liha kondi küljest ja lisage puhastatud liha tagasi supile.

Toitumisalane teave

Kalorid: 364kcalSüsivesikud: 40gValgud: 19gRasvad: 15gKüllastunud rasvhapped: 5gKolesterool: 34mgSool: 623mgKiudained: 10gSugar: 7g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!