Päev enne leotage herned ja odrakruubid külmas vees (jälgige, et need oleksid üleni veega kaetud). Jätke need vähemalt 8 tunniks vette ligunema.
Lisage puhastamata suitsuribi suurde supipotti koos leotatud herneste, odrakruupide, hakitud sibula, või, oliiviõli, hakitud küüslaugu, loorberilehtede ja tüümianiga.
Lisage vesi ja laske supil keema tõusta. Seejärel vähendage kuumust ja laske supil kaane all keeda, aeg-ajalt segades, umbes 2,5 tundi või kuni supp on saavutanud soovitud paksuse. NB! Mida kauem supp keeb, seda paksemaks ja maitsvamaks see muutub.
Lisage tükeldatud porgandid ja kartulid umbes 40 minutit enne serveerimist.
Kui porgandid ja kartulid on pehmed, eemaldage suitsuribi, loorberilehed ja tüümiani varred. Eemaldage liha kondi küljest ja lisage puhastatud liha tagasi supile.