Asetage 2 taldrikut sügavkülma, et saaksite hiljem moosi konsistentsi kontrollida.
Peske viigimarjad hoolikalt jooksva vee all. Lõigake varred maha ning lõigake iga viigimari pooleks. Tõstke viigimarjad köögikombaini ja püreestage ühtlaseks.
Valage püree laia põhjaga potti. Lisage suhkur, sidrunimahl ja vesi ning segage ühtlaseks.
Keetke kõrgel kuumusel pidevalt segades umbes 10 minutit.
Seejärel vähendage kuumust madalale ja keetke veel vähemalt 30 minutit, aeg-ajalt segades (NB! Alguses võib vaja olla sagedamini segada kui lõpu poole).
Kui te ei ole kindel, et moosi paksus on teile meelepärane, võtke taldrik sügavkülmast välja ja tõstke peale veidi moosi, lastes sellel minut aega jahtuda. Kui moos taheneb ja ei valgu kallutamisel laiali, on see valmis. Kui see on veel vedel, jätkake keetmist ja katsetamist, kuni moos saavutab soovitud konsistentsi.
Kallake moos kuumana steriliseeritud purkidesse, jättes ülaossa veidi ruumi. Pühkige purgi ääred puhta, niiske lapiga ja sulgege kaanega.
Töödelge purke 10 minutit keevas veevannis, et tagada nõuetekohane pitseerimine. Võtke purgid veevannist välja ja laske täielikult jahtuda.
Säilitage moosi jahedas ja pimedas kohas.