Esmalt peske ja koorige ebaküdooniad, eemaldage neist südamikud ning seejärel tükeldage väiksemateks tükkideks. Asetage tükeldatud ebaküdooniad suurde kastrulisse ja katke veega.
Pigistage sidrunitest mahl välja ning asetage sidrunite jäänused musliinikotti koos ebaküdoonia südamike ja koortega.
Lisage musliinikott kastrulisse ja veenduge, et see on üleni vee sees. Laske vesi potis keema tõusta ning keetke 30-40 minutit või kuni ebaküdoonia viljad muutuvad pehmeks. Vajaduse korral lisage veel vett.
Kui ebaküdoonia viljad on pehmed, võtke musliinikott veest välja, pigistage välja nii palju vedelikku kui võimalik (vedelik sisaldab pektiini, mida on vaja selleks, et ebaküdoonia moos korralikult taheneks). Lisage suhkur ja sidrunimahl ning vähendage kuumust, et suhkur lahustuks madalal temperatuuril.
Kui suhkur on korralikult lahustunud, kuumutage segu keemiseni ning keetke umbes 10-15 minutit.
Katsetage ebaküdoonia moosi tahenemist, tehes kortsukatse (lisage väike kogus moosi külmale taldrikule ja kui moos taheneb, on segu valmis).
Kui testmoos on umbes 5 minuti pärast veel vedel, siis keetke kogu segu uuesti veel 5-10 minutit, olenevalt sellest, kui vedel oli ebaküdoonia moos testimise ajal.
Valage ebaküdoonia moos ettevalmistatud moosipurkidesse, sulgege kaaned ja laske täielikult jahtuda. Säilitage külmas ja kuivas kohas.