Loputage ja kuivatage alõtsad, lõigake pooleks ning eemaldage kivid.
Lisage alõtsad, suhkur ja sidrunimahl suurde kastrulisse ning segage puulusikaga hästi läbi.
NB! Ärge vähendage suhkru kogust. Kuigi suhkur magustab puuvilju, toimib see ka säilitusainena ja aitab moosil taheneda. Kui te vähendate suhkrukogust, ei pruugi teie moos olla säilivuselt stabiilne ning võib hallitama minna.
Laske segul 30 minutit seista, et suhkur lahustuks ja puuviljad eraldaksid oma mahlad.
Asetage pott keskmisele kuumusele ja kuumutage segu aeg-ajalt segades keemiseni. Vähendage kuumust keskmiselt madalale ja keetke moosi 45-50 minutit, aeg-ajalt segades, kuni puuviljad on pehmed ja segu on paksenenud.
Proovige moosi valmidust, asetades väike lusikatäis moosi taldrikule ja lastes sellel minut aega jahtuda. Kui see taheneb ja ei valgu kallutamisel laiali, on see valmis. Kui see on veel vedel, jätkake keetmist ja katsetamist, kuni see saavutab soovitud konsistentsi.
Kui moos on valmis, võtke pott tulelt ja laske 5-10 minutit jahtuda. Koorige lusikaga maha moosi pinnale tekkinud vaht.
Kallake moos steriliseeritud purkidesse, jättes ülaossa veidi ruumi. Pühkige purgi ääred puhta, niiske lapiga ja sulgege kaanega.
Töödelge purke 10 minutit keevas veevannis, et tagada nõuetekohane pitseerimine. Võtke veevannist välja ja laske täielikult jahtuda.
Säilitage moosi jahedas ja pimedas kohas.