Go Back
+ servings

Kartulipuder

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 25 minutes
Aeg kokku: 35 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 265kcal

Koostisosad 

  • 680 g (Yukon Gold) kartulit
  • ½ tl soola
  • 120 ml vahukoort (või piima)
  • 30 g võid
  • 3 küüslauguküünt (valikuline)
  • maitse järgi soola ja pipart

Valmistamine

  1. Asetage kooritud ja tükeldatud kartulid keskmise suurusega kastrulisse. Lisage külm vesi, kuni kartulid on üleni veega kaetud. Lisage veele pool teelusikatäit soola ning soovi korral kooritud küüslauguküüned.
  2. Keerake kuumus kõrgele ja laske vesi keema tõusta. Vähendage kuumust madalale ning keetke 15-20 minutit või kuni kartuleid saab kahvliga hõlpsasti läbi torgata.
  3. Samal ajal kui kartulid keevad, sulatage või ja soojendage koor. Võite neid koos potis pliidi peal või mikrolaineahjus kuumutada.
  4. Valage kartulitelt vesi ära ja püreestage nuiaga (k.a küüslauk). Valage peale kuumutatud koor ja sulatatud või ning kloppige tugevalt nuia või puulusikaga, kuni kartulipuder on soovitud konsistentsiga.
  5. NB! Ärge kloppige kartuleid liiga palju, sest muidu jääb kartulipüree liimilise kleepuva konsistentsiga. Maitsestage kartulipuder soola ja pipraga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 265kcalSüsivesikud: 37gValgud: 5gRasvad: 12gKüllastunud rasvhapped: 7gKolesterool: 34mgSool: 409mgKiudained: 4gSugar: 3g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!