Go Back
+ servings

Kinoa salat

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 25 minutes
Aeg kokku: 25 minutes
Portsionit: 5
Kalorid: 397kcal

Koostisosad 

Salat

  • 650 g keedetud kinoat (jahutatud)
  • ½ suurt punast paprikat (kuubikuteks lõigatud)
  • ½ suurt kollast paprikat (kuubikuteks lõigatud)
  • 240 kurgi (kuubikuteks lõigatud)
  • 220 kirsstomateid (poolitatud)
  • 1 keskmise suurusega porgand (riivitud)
  • 25 hakitud punast sibulat
  • 400 g kikerherneid

Kaste

  • 80 ml oliiviõli
  • 3 spl värskelt pressitud sidrunimahla
  • 2 spl veiniäädikat
  • 10 g hakitud värsket peterselli
  • 5 g hakitud värsket koriandrit
  • 2 küüslauguküünt
  • soola maitse järgi

Valmistamine

  1. Röstige punane ja kollane paprika otse gaasipliidi tulel või praeahju all, kuni see on pealt kergelt söestunud. Asetage kaanega anumasse ja laske 10 minutit puhata, misjärel koorige, eemaldage südamik ja seemned ning tükeldage. (NB! Soovi korral võite selle sammu vahele jätta ning kasutada värsket paprikat).
  2. Kastme valmistamiseks segage kausis kokku oliiviõli, sidrunimahl, punase veini äädikas, petersell, koriander, küüslauk ja sool.
  3. Valage suurde kaussi kokku kinoa, tükeldatud paprika, kurk, tomat, porgand, sibul ja kikerherned. Lisage kaste ning segage korralikult läbi.
  4. Parima tulemuse saavutamiseks serveerige võimalusel vähemalt 4 tunni jooksul. Kuni serveerimiseni hoidke salatit jahutatult!

Toitumisalane teave

Kalorid: 397kcalSüsivesikud: 48gValgud: 11gRasvad: 19gKüllastunud rasvhapped: 3gSool: 166mgKiudained: 9gSugar: 6g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!