Go Back
+ servings

Läätsesupp

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour 20 minutes
Aeg kokku: 1 hour 35 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 349kcal

Koostisosad 

  • 30 ml oliiviõli
  • ½ sibulat (hakitud)
  • 1 porgand (kuubikuteks lõigatud)
  • 1 varsseller (hakitud)
  • 1 küüslauguküüs (hakitud)
  • ½ loorberilehte
  • ½ tl kuivatatud pune
  • ½ tl kuivatatud basiilikut
  • 200 g kuiva läätsi
  • 960 ml vett
  • 200 g purk purustatud tomateid
  • 10 g spinatit, loputatud ja õhukeselt viilutatud
  • 1 spl äädikat
  • soola maitse järgi
  • jahvatatud must pipar maitse järgi

Valmistamine

  1. Kuumutage õli suures supipotis keskmisel kuumusel. Lisage sibul, porgand ja seller ning küpsetage pidevalt segades 3-5 minutit, kuni sibul on pehme.
  2. Segage hulka küüslauk, loorberileht, pune ja basiilik ning küpsetage veel umbes 2 minutit.
  3. Lisage juurde läätsed, vesi ja tomatid ning laske supil keema tõusta.
  4. Seejärel vähendage kuumust ja laske vähemalt 1 tund keeda, kuni läätsed on pehmed.
  5. Kui olete valmis serveerimiseks, segage juurde spinat ja keetke mõni minut kuni spinat on kokku tõmbunud. Segage hulka äädikas ning maitsestage soola ja pipraga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 349kcalSüsivesikud: 48gValgud: 18gRasvad: 10gKüllastunud rasvhapped: 1gSool: 131mgKiudained: 22gSugar: 3g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!