Go Back
+ servings

Müsli pähklite ja rosinatega

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 20 minutes
Aeg kokku: 40 minutes
Portsionit: 30
Kalorid: 369kcal

Koostisosad 

  • 720 g kaerahelbeid
  • 125 g nisu idusid
  • 140 g kaerakliisid
  • 135 g päevalilleseemneid
  • 145 g peeneks hakitud mandleid
  • 125 g peeneks hakitud pekaanipähkleid
  • 120 g peeneks hakitud kreeka pähkleid
  • 1 ½ tl soola
  • 105 g pruuni suhkrut
  • 85 g vahtrasiirupit
  • 255 g mett
  • 240 ml taimeõli
  • 1 spl jahvatatud kaneeli
  • 1 spl vaniljeekstrakti
  • 320 g rosinaid või kuivatatud jõhvikaid

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 165 kraadini ning vooderdage kaks suurt küpsetusplaati küpsetuspaberi või alumiiniumfooliumiga.
  2. Segage suures kausis kaerahelbed, nisu, kaerakliid, päevalilleseemned, mandlid, pekaanipähklid ja kreeka pähklid.
  3. Segage kastrulis kokku sool, pruun suhkur, vahtrasiirup, mesi, õli, kaneel ja vaniljeekstrakt. Kuumutage keskmisel kuumusel keemiseni.
  4. Eemaldage tulelt ning segage kuivainete hulka. Segage hoolikalt ning seejärel laotage ühtlaselt küpsetusplaatidele.
  5. Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 20 minutit, kuni müsli on krõbe ja röstitud. (NB! Segage müslit umbes 10 minutit pärast ahju pistmist.)
  6. Jahutage ja segage hulka rosinad või kuivatatud jõhvikad. Säilitage õhukindlas pakendis.

Toitumisalane teave

Kalorid: 369kcalSüsivesikud: 45gValgud: 8gRasvad: 20gKüllastunud rasvhapped: 2gSool: 122mgKiudained: 6gSugar: 20g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!