Go Back
+ servings

Virsiku-mustika kook Kreeka jogurtiga

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Aeg kokku: 1 hour 5 minutes
Portsionit: 10
Kalorid: 229kcal

Koostisosad 

  • 190 g jahu
  • 1 ½ tl küpsetuspulbrit
  • 60 g toasooja võid
  • 200 g suhkrut
  • 2 muna
  • ½ tl vanillisuhkrut
  • 100 g kreeka jogurtit
  • 2 virsikut (viilutatud)
  • 170 g mustikaid
  • 1 tl kristallsuhkrut

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 180 kraadini. Vooderdage 23 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga või määrige koogivormi põhi ja ääred võiga.
  2. Sõeluge keskmise suurusega kaussi jahu, küpsetuspulber ja sooda. Segage.
  3. Vahustage eraldi kausis või koos suhkru ja munadega suurel kiirusel heledaks ja kohevaks. Lisage vanilje ja kreeka jogurt ning jätkake vahustamist veel umbes 1 minut, kuni segu on kreemjas ja ühtlane.
  4. Hoidke segisti kiirus madalal ning valage hulka kuivainete segu. Segage kuni tainas on ühtlane, kuid ärge segage üle!
  5. Valage tainas koogivormi, asetage peale viilutatud virsikud ning mustikad. Puistake ühtlaselt peale kristallsuhkur.
  6. Küpsetage kooki eelsoojendatud ahjus umbes 45 minutit, kuni kook on kuldpruun ja koogi sisse pistetud hambatikk tuleb keskelt puhtalt välja.
  7. Laske koogil koogivormis umbes 40 minutit jahtuda ning seejärel saate selle serveerimistaldrikule ümber tõsta.

Toitumisalane teave

Kalorid: 229kcalSüsivesikud: 41gValgud: 5gRasvad: 6gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 45mgSool: 112mgKiudained: 1gSugar: 25g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!