Go Back
+ servings

Kartulisalat hernestega

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 25 minutes
Küpsetusaeg: 20 minutes
Aeg kokku: 45 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 401kcal

Koostisosad 

  • 4 keskmise suurusega kartulit (ca 900g)
  • 3 keskmise suurusega porgandit (ca 300g)
  • 1 spl soola
  • ½ spl valget äädikat (valikuline)
  • 4 muna
  • 200 g keeduvorsti
  • 100 g hapukurki
  • 1 purk magusaid herneid (nõrutatud)
  • 1 tl hakitud värsket tilli
  • 1 sibul
  • 120 g majoneesi
  • 120 g hapukoort
  • maitse järgi soola ja pipart

Valmistamine

  1. Koorige kartulid ja porgandid ning lõigake väikesteks ühtlasteks kuubikuteks.
  2. Asetage need suurde veega täidetud potti. Lisage sool ja äädikas.
  3. Keetke madalal temperatuuril umbes 15-20 minutit, kuni kartulid on pehmed. Nõrutage ning laske toatemperatuurini jahtuda.
  4. Samal ajal keetke teises kastrulis munad kõvaks ning ehmatage need pärast keetmist külma vee all. Tõstke jahtuma.
  5. Tükeldage vorst, hapukurgid ja munad väikesteks kuubikuteks. Hakkige ka sibul ja värske till.
  6. Segage suures kausis tükeldatud kartulid, porgandid, muna, vorst, hapukurk, herned ja sibul.
  7. Lisage majonees, hapukoor ja till ning segage ühtlaseks.
  8. Maitsestage salat oma maitse järgi soola ja pipraga.
  9. Katke kilega ning asetage enne serveerimist vähemalt 1 tunniks külmkappi maitsestuma.

Toitumisalane teave

Kalorid: 401kcalSüsivesikud: 22gValgud: 10gRasvad: 30gKüllastunud rasvhapped: 6gKolesterool: 123mgSool: 1386mgKiudained: 3gSugar: 3g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!